Online video cursus klein vaarbewijs 1

€ 119,00 € 89,00

5/5 Google-reviews

De cursus bestaat uit 13 video-lessen, waarmee jij zeker gaat slagen! De cursus is voor iedereen goed te volgen, ook als je niet zo veel vaar-ervaring hebt.
Alle examenonderdelen komen uitgebreid aan bod en de stof wordt duidelijk uitgelegd door een ervaren vaarinstructeur.
Gratis verlenging als je zakt binnen de looptijd van de cursus!

Tijdelijke Actie: € 30,- korting op de cursusprijs.

Bestellen

Rolf Colenbrander - Vaarinstructeur

Waarom een online video-cursus?

De meeste cursussen voor het KV die momenteel worden aangeboden bestaan uit een aantal lessen met teksten en plaatjes. Ik heb heel bewust voor een andere aanpak gekozen. Heb je geen zin om - on line - allemaal teksten door te lezen waarin de examenstof wordt uitgelegd? Bij onze cursus krijg je gewoon les van een ervaren vaarinstructeur via opgenomen video-lessen. Volgens onze cursisten is dit een heel effectieve en plezierige manier om je goed voor te bereiden op het examen. Bij een leuke hobby horen geen saaie lessen.

Jouw voordelen

 • Hoog slagingspercentage
 • Gratis verlenging als je onverhoopt zakt!
 • Sluit naadloos aan op het examen
 • Plezierig en eenvoudig om te volgen, geen saaie lessen
 • Persoonlijk contact met Rolf bij eventuele vragen
 • Duidelijke uitleg door ervaren instructeur in 11 videolessen
 • De goedkoopste (en beste) online videotraining voor het KV 1
 • Hoge google waardering (5 sterren)
 • Alle video’s kunnen onbeperkt worden bekeken
 • Toegankelijk vanaf pc, laptop, tablet of mobiel
 • Ervaring op het water is niet noodzakelijk
 • Geen teksten met plaatjes, maar ‘live’ lessen die zijn opgenomen
 • Instructiefilmpjes over meerdere onderwerpen
 • Looptijd van 6 maanden (gratis verlenging als je niet slaagt)

Bestellen

Wat cursisten zeggen over de online cursus

Luc
Matthijs Mons
Super online cursus. Waarin 11 lessen alle stof wordt doorgenomen. Mijn KVB 1 in 1x gehaald door middel van deze cursus. Echt een grote aanrader.
Luc
Luc Wanningen
Onlangs de online cursus aangeschaft, erg tevreden over en kan hem aan iedereen aanraden. Duidelijk en niet te langdradig.
Danny
Danny Withaar
De online lessen gevolgd welke mij erg goed geholpen hebben om in 1 keer te slagen voor het examen! Duidelijk en "no nonsens" lesmateriaal. Zeker een aanrader!
M
Koen van Santvoord
Beste Rolf, Hierbij wil ik je bedanken voor de goede uitleg bij de videocursus Klein Vaarbewijs 1. Je bent een geboren docent en je uitleg heeft mij enorm geholpen. Ik keek eerst de video zodat de stof tot leven kwam, daarna las ik het betreffende hoofdstuk en soms keek ik de video daarna nog eens terug. Daarna de oefenvragen en zo steeds wat verder de cursus door. Het is best een pittige opleiding die serieuze studie vergt. Vandaag examen gedaan en met een mooie score van 74 punten geslaagd! Nogmaals dank en veel succes met je vaarschool.
M
Miguel Espinosa
Ik heb deze Cursus nu enkele dagen en heb inmiddels alle videos beluisterd. Ik heb verschillende cursussen afgenomen om ze allemaal te leren, maar dit is zonder twijfel de beste.

Ik vind het vrij lastig om uit een boek te leren, omdat het simpelweg niet leuk is, maar deze videos zijn een plezier om naar te kijken.
Danny
Martine ten Klooster
Echte aanrader goede filmpjes en binnen 6 weken geslaagd!

Bestellen

Filmpjes, power-point en afbeeldingen
In de 13 lessen zie je niet alleen de docent, er loopt ook een power point-presentatie mee, met daarin veel afbeeldingen en foto’s. Daarnaast krijg je een aantal korte instructie-filmpjes over meerdere onderwerpen. 

Heb je (al studerend) toch nog een vraag?
Het gebeurt niet vaak, maar soms is iets toch nog niet helemaal duidelijk na het bekijken van één van de video-lessen. Of je hebt een vraag uit één van de oefenexamens fout beantwoord, en het is niet duidelijk waarom het antwoord niet goed is. Je kunt dan contact met me opnemen. Stuur me even een mailtje of appje, met daarin je vraag en je telefoonnummer, en ik neem zsm even contact met je op.

Cursusduur
De cursus heeft een looptijd van 6 maanden en start op het moment dat je deze aanschaft. Je kunt dus gelijk aan de studie. De 11 video’s kun je in dat half jaar net zo vaak bekijken als je wilt. We hebben bewust voor een periode van 6 maanden gekozen, want je wilt je examen niet eindeloos voor je uit schuiven.

Gratis verlenging als je binnen zes maanden zakt
Zes maanden is in de regel ruim voldoende om je goed voor te bereiden op het examen. Mocht je onverhoopt toch zakken (waar we niet van uit gaan) binnen de looptijd van de cursus, dan wordt de cursus kosteloos met 3 maanden verlengd. Je stuurt gewoon een mailtje dat je bent gezakt, je voegt je examenoproep en examenuitslag bij, en we verlengen de cursus eenmalig met 3 maanden. Gratis! 

Geen vaar-ervaring vereist
Ervaring op het water is uiteraard wel handig als je aan deze cursus begint, maar ook zonder vaar-ervaring is onze cursus voor iedereen  prima te volgen. Geen ingewikkelde verhalen met moeilijke begrippen, maar heldere uitleg in ‘Jip en Janneke taal’. 

Demo video van de online video cursus
Bestellen

Cursusboek
Ik krijg geregeld de vraag, of je naast onze cursus ook een cursusboek nodig hebt. Je hebt wél een boek nodig, want om de stof te leren zul je toch de beschikking moeten hebben over een cursusboek, waar alle examenstof in staat.

Het lesboek dat ik al ruim 30 jaar gebruik tijdens de cursussen voor het Klein Vaarbewijs, is het cursusboek van de ANWB. Ik vind dit namelijk het beste, het meest volledige en het meest actuele cursusboek. Voordeel van het ANWB-boek is verder, dat de volgorde waarin ik de stof behandel tijdens de cursus, aansluit bij de volgorde van de hoofdstukken in het ANWB-boek. Dat leert wel zo makkelijk.

Als je de cursus bestelt (button 'direct toegang'), zie je in het bestelscherm links onderaan de button 'verder winkelen'. Als je die aanklikt, krijg je mogelijkheid om het cursusboek, al dan niet met online examentraining, te bestellen. Dit gaat ook weer via de blauwe button 'direct toegang'. Ik stuur het boek dan zsm aan je op. Zo kun je direct aan de studie! 

Studieduur

Het is wel handig om vast het examen te reserveren als je bent gestart met de cursus. Een stok achter de deur werkt bij de meeste mensen namelijk wel goed. Hoe veel tijd je uiteindelijk kwijt bent aan de studie is vooral afhankelijk van je beschikbare tijd. In de regel zijn 3 tot 6 weken voldoende om je goed voor te bereiden op het examen.

Exameninformatie
De examens voor het Klein Vaarbewijs worden tegenwoordig door het CBR afgenomen. Je logt in met je DigiD en je kiest je examen. De wachttijden zijn niet zo lang, meestal kun je binnen een paar weken al terecht.
Kun je onverwacht toch geen examen doen op de geplande datum, dan kun je het examen (maximaal 3 keer) kosteloos verzetten. Tot 7 dagen voor je examen kun je het examen verzetten naar een eerder, of later moment. Moest je binnen 7 dagen examen doen, dan kun je het examen alleen verzetten naar een eerder tijdstip. 

Rolf Colenbrander - Vaarinstructeur
Heb je een specifieke vraag voor mij? Neem dan gerust contact met me op!

Ik heb geprobeerd om hierboven een zo compleet mogelijk plaatje te schetsen van onze online video-cursus en alles wat daar bij komt kijken. Mocht je toch nog vragen hebben over de cursus, neem dan svp vrijblijvend contact met me op. Ik sta je graag te woord om je vragen te beantwoorden.

06-55737356 Stel je vraag

Ook interessant